Planera inför bröllop

Ett bröllop ska helst vara felfritt och därför är planeringen det allra viktigaste. Det handlar om allt från inbjudningarna till maten och dekorationerna. Vi ska ge dig några tips på hur du ska göra för att inte glömma bort någonting.

Planera bröllopet väl

Det allra första vi vill ta upp är gästlistan samt inbjudningarna. Det kan vara bra att göra en checklista över vad som ska stå med på en bröllopsinbjudan. Ska ni ha klädkod? Kommer det vara bröllopsfest efteråt? En inbjudan till ett bröllop ska helst skickas tre månader innan det kommande bröllopet, på så sätt kommer de flesta vara tillgängliga för bröllopet.

Mat och dryck

Det är också viktigt att planera vilken mat och dryck som ska serveras och planera utifrån antalet människor som kommer. Sätt därför OSA datumet långt i förväg för att du ska kunna sköta inköp eller planera med cateringfirman. Hur menyn ska se ut beror helt på er budget, vissa fixar maten och tårtan själv medan andra beställer allt. Att titta runt lite på internet kan ge dig alla tips du behöver för att få en bra bröllopsmiddag utifrån er budget. En del bjuder på alkohol medan andra enbart bjuder på öl och vin till maten, det beror helt på er budget och på vad ni föredrar.

Snygga dekorationer

Självklart är dekorationerna väldigt viktiga och du kan ta en titt på detta på Partyhallen. Där finns allt från ballonger och presentboxar till engångsartiklar för dukning. Dekorationerna är ofta roliga att ordna och det finns även gott om möjligheter för dig att göra dem själv. Om du vill vara säker på att inte glömma bort någonting till bröllopet bör du göra en lista på det som är viktigt att komma ihåg. Glöm till exempel inte att boka kyrka i god tid om ni vill ha ett kyrkbröllop, samt att ha någon som kan hjälpa till med städning och dylikt efteråt så att ni kan njuta av bröllopsnatten.