Att köpa ett begagnat instrument

Det är omöjligt att ha för många instrument! Så känner många musiker, och så länge det finns plats och plånboksutrymme har vi inget att invända.

När väggarna är fulla av gitarrer kanske du kan hänga upp en i taket? Plats går ju alltid att ordna med, men tyvärr är nyproducerade musikinstrument inte bara skrymmande utan ofta också dyra. Då erbjuder marknaden för begagnad musikutrustning bra deals. När du köper ett begagnat instrument gör du garanterat en bra affär och på köpet får du ett fint stycke musikhistoria. Secondhand-marknaden tilltalar alltså såväl nybörjare som musiker som vill utöka sin samling. Det är heller aldrig för sent att lära sig spela ett nytt instrument – du vet väl om att musicerande ger stora hälsovinster?

Var kan man köpa begagnade musikinstrument?

Ett tips är att först och främst höra sig för i bekantskapskretsen. Finns det någon som har tröttnat på sitt instrument och vill sälja eller kanske till och med byta det? Delningsekonomi är toppen både för miljön och för plånboken. Ibland är det dock lättast att ta en titt på nätet. Det finns många sajter som gör det enkelt för köpare och säljare att mötas, medan de samtidigt fungerar som en garant för båda parter. Här finns många chanser att hitta bra erbjudanden på instrument.