Att köpa nya hörlurar

Idag finns det ett stort urval av hörlurar, det finns flera alternativ oavsett smak och krav.För vissa så spelar hörlurarna ingen större roll så länge de fungerar, andra vill ha hörlurarna som kan ge det där lilla extra. Vi tänkte prata lite mer om vad man kan tänka på när det är dags att köpa ett nytt par.

Ska du använda hörlurarna till telefonen?

Idag så är det väldigt vanligt att hörlurarna kopplas till en smarttelefon istället för en dedikerad musikspelare. Eftersom att en telefon i första hand är avsedd för annat än att lyssna på musik så kan det vara värdefullt med saker som svarsknapp, mikrofon och volymkontroll. Vet du om att dina hörlurar till största del kommer att användas ihop med en telefon så bör du kolla efter modeller som har just det. Förutom att svara i telefonen och höja eller sänka volymen så brukar man kunna pausa och byta låt med dessa knappar.

Trådlöst eller inte?

Tekniken går framåt och det dyker upp smidigare och smidigare lösningar på flera områden. Trådlösa hörlurar i sig är inget nytt, men de fungerar nu bättre än någonsin! Eftersom batteritiderna har förbättrats och räckvidderna blivit längre så behöver man inte oroa sig för att det bara ska vara krångligt istället för att vara smidigt. Dock så får man tänka på att dessa saker kan variera mellan olika modeller. Så är det viktigt med till exempel långa batteritider så bör man jämföra flera modeller för att hitta något som passar.

Vistas du ofta i bullriga miljöer?

Är du en av många som lyssnar på som mest musik när du är på resande fot? Då är du förmodligen bekant med alla störande ljud man får stå ut med. Då kanske du bör leta efter hörlurar som är utrustade brusreducering? Det är perfekt när man till exempel sitter på bussen på väg till eller från jobbet. Dessutom så kan brusreducering bidra till ett renare ljud och man vill ju såklart göra musiken rättvisa!