Åka på festival

Musik kan upplevas oavsett ålder, man blir aldrig för gammal för att uppskatta en duktig artist som sjunger live. Och på festivaler kan man hitta flera nya favoriter och få chansen att se flera av ens favoritartister samtidigt. För att resan och upplevelsen ska bli rolig, gäller det att planera lite.music festival

Boende

Att tälta är mest för unga människor. Det blir lätt lerigt och smutsigt på området och risken för stöld är ganska hög. Campingplatsen kan vara lite bekvämare men man måste ha husvagn och husvagnssemester faller inte alla i smaken. Det kan även bli onödigt dyrt om man inte har en egen husvagn: då måste man hyra en husvagn, köra husvagnen till campingen och betala för campingplatsen.Det är lika bra, och mycket bekvämare, att ta in på hotell i närområdet. Det kan vara framförallt den äldre generationen som väljer att bo på hotell. Men klart att även yngre perosner kan göra detta. Man kan se festivalen som en liten minisemester och boka in sig ett lite finare hotell. Det finns hotell som har kedjor över hela landet och har rum i alla hotellklasser, så man kan bo på samma hotell fastän man besöker flera olika festivaler.

Packa rätt

Packa med alla nödvändigheter inför resan. Bor man på hotell behöver så klart inte ett spritkök eller egna handdukar, men istället kan man behöva ta med laddare till sina elektronikprylar. Ta gärna med en axelremsväska eller ryggsäck som du kan fylla med saker som kan behövas på festivalområdet. Exempelvis våtservetter,  toalettpapper och desinfektionsmedel för det finns inga garantier att bajamajorna har det man behöver. Det kan också vara bra att ta med myggmedel, vattenflaskor och sittunderlag.

Vill man bo på området behöver man några andra saker såsom tejp, luftmadrass, varma sovplagg och spritkök. Sedan ska såklart även tältet följa med. Det kan också vara nödvändigt att ta med gummistövlar och regnkappa utifall vädret vänder. Man vill ju inte ha med sig allt för mycket prylar in på själva festivalområdet. Dock så kan det vara bra att ta saker som regnkläder om det finns risk för nederbörd.