Musikalisk underhållning för barnen

Musik är universellt, musik påverkar oss oavsett, kön, etnicitet och ålder. För barn kan musik leda till mycket gott, både i livsglädje och utveckling.music För barn kan musik vara livsviktigt för deras utveckling. Musik finns hos barnen utan att de behöver lära sig det. De lär sig att jollra och sjunga väldigt tidigt. Musik kan få dem att somna, att lära sig bättre, att utveckla sin sociala förmåga och vara en faktor som bestämmer hur lätt barnet har att lära sig nya saker i framtiden.Musik ska vara en del av vardagen för barnen, både hemma och i skolan. Man behöver inte korta ned visor och verser för barnen, de har betydligt bättre sångminne än de vuxna och klarar av att lägga hela sånger på minnet. Barn ska få dansa, sjunga, leka och ha roligt med musiken.Vad kan man som förälder göra för att se till att musik finns med i vardagen och främjar barnens liv?

Festivaldags

Våren är på väg. I södra Sverige är den redan på ingång men i norr får man vänta några veckor till. Dessa tidiga vårtecken tyder inte bara på mer solsken och värme. Det betyder också att festivalarrangemangen närmar sig.

Barnkonserter är en perfekt utflykt som förgyller en hel helg. Det behöver inte alltid vara exklusivt riktad mot barn. Man kan ta med familjen till en festival som är familjevänlig. Ta med barnen på olika festivaler så de får höra musik från världens alla hörn. Även om man själv inte uppskattar country eller blues, kanske barnen tycker det är jätteroligt att se artisterna och höra nya musikstilar.

I hemmet

På hemmaplan kan man använda sig av musik hela dagarna, om man så vill. Vid läxläsning kan barnen få lyssna på sin favoritmusik eller kanske lite lugnare musik i bakgrunden. Bjud in barnen till de vuxnas favoritmusik. Spela upp en favoritlåt och berätta varför den är så bra i era öron. Sjung karaoke tillsammans eller har små dansstunder i hemmet. Ha kul med musiken!

Spela instrument

Barn som lär sig ett instrument får lättare i skolan senare i livet. Det kreativa i musiken hjälper barn med inlärning och fokus. Låt barnen lära sig ett instrument genom skolan eller privatlektioner. Barnen behöver inte bli specialister på instrumenten, de behöver inte ens vara speciellt bra på att spela. De får fortfarande alla positiva effekter som instrumentinlärningen kan ge. Man kan också ha mindre instrument hemma som inte kräver någon inlärning, som barnen och ni kan leka med bara för skojs skull.