Musikresa till Stockholm

Även om vår kära huvudstad inte är en musikmetropol i stil med New York eller Las Vegas så skall den ändå inte missas när man funderar över var nästa musikresa skall leda. I Stockholm sker det varje kväll många spelningar för olika smaker. Så länge man är öppen för nya och intressanta upplevelser så går det alltid något som passar.

Spelningar

En av de vanligaste platserna för stora spelningar i Stockholm är Gröna Lund som under sommarhalvåret regelbundet bjuder på så väl världsartister som svenska klassiker. Bland annat duon Tenacious D har tidigare spelat på ”grönan” och orsakade då stor tumult då intresset var så stort att alla inte fick plats.Utöver det så brukar självklart även de stora arenorna användas för de absolut största stjärnorna. Mest känd är utan tvekan globen som förutom att vara en del av Skandinaviens största evenemangsområde även är världens största sfäriska byggnad.Är man ute efter något lite mer intimt så finns det så gott som alltid någon spelning i mindre lokaler, krogar eller pubar. På Engelen i Gamla stan brukar det alltid vara någon eller några på scenen i de vackra lokalerna under antika källarvalv.

Boende

En av fördelarna med att resa i Sverige är att både resan och boendet ofta blir så mycket enklare. Om man har tur och har vänner eller familj som bor i området så går det självklart att bo hos dessa. Har man inte så tur så är det aldrig något problem att ta in på något av Stockholms många hotell. Oftast har de stora kedjorna många alternativ att välja mellan både mer och mindre centralt, alla med den goda standarden man kan förvänta sig.Vill man bo än billigare så finns det även flertalet vandrarhem både centralt och lite utanför. Priserna börjar vid ett par hundralappar och kan sedan bli bra mycket högre om man vill ha ett eget rum.